dijous, 22 de gener del 2009

El derbi empordanès acaba amb clara victòria local.

El dissabte passat es disputà el derbi entre el C.B.Verges i el B.C. Torroella. Un partit amb moltes cares conegudes a cada bàndol i amb un gran nombre de públic assistent. El Verges, amb la baixa d'última hora de Sapena, es presentava al matx amb ganes d'oblidar la derrota per la mínima que va patir amb el Malgrat 07; per tant va sortir amb molts ànims a la pista.
El partit s'inicià amb diferents alternances en el marcador i sense cap dominador clar. Dels 10 jugadors de pista, cal destacar el gran primer quart d'Auquer, que ell solet va transformar 10 punts. Els visitants, de seguida es col·locaren en defensa zonal per posar les coses més difícils al jugadors locals, però malgrat això s'arribava a la finalització del primer quart amb el resultat favorable als vergelitans: 20-12.
En el segon període el partit s'igualà encara més, en gran part, per la forta defensa que mostraren els jugadors visitants. El C.B. Verges va mantenir-se viu gràcies als triples transformats per Gifre. Però els locals no acabaven de controlar el rebot i no estaven gens fins en defensa i això ho aprofità un Torroella que aconseguia posar neguitós als locals en el descans. El resultat era de: 37-28.
A la represa, els locals sortiren mentalitzats que per guanyar el partit, calia fer un gran tercer quart. I així va ser. El C.B.Verges, esperonats per la seva afició, sortí amb moltes ganes i ampliava la diferència amb tres triples consecutius de Sabater i un més de Gifre. Amb la tranquilitat en el marcador, ara calia controlar el partit. I això és el que va demanar l'entrenador vergelità als seus jugadors. Amb un Torroella anímicament tocat i amb els jugadors carregats de faltes, s'arribava a la finalització del tercer període amb el resultat de 61-43.
En l'últim quart, els locals no alfuixaren l'accelerador i aconseguiren ampliar encara més la diferència en el marcador. A més, els homes clau del B.C. Torroella quedaren eliminats per faltes personals. Així doncs, el C.B.Verges aconseguia una victòria merescuda en el derbi empordanès que treu el mal de sabor de boca del partit contra el Malgrat. El resultat final del partit va ser: 89-62.
Amb aquesta nova victòria, el C.B.Verges acaba una primera volta amb el balanç de 9 victòries i 5 derrotes.