divendres, 23 de maig del 2008

"Malgrat" la derrota, el Verges continua depenent d'ell mateix.

El partit del Verges i el Malgrat es presentava com un partit decisiu de cara a les aspiracions d'ascens dels dos equips. Qui guanyés el matx, tenia l'objectiu de l'ascens molt més a prop.
Verges i la seva afició ho sabien i van omplir les grades de gom a gom per donar ànims a l'equip i aconseguir aquest triomf tan important.
El partit es va iniciar amb molts nervis locals i amb molta serenitat visitant. Els de la costa mantenien un bon ritme ofensiu que els permetia agafar distàncies al marcador. Malgrat això, el primer quart finalitzava amb el resultat de 14 - 16.
En el segon període el Verges havia de reaccionar si volia dur a terme la iniciativa del partit. I així fou; els locals començaren a accelerar el seu ritme, i amb una bona defensa i una sèrie de contraatacs, pogueren marxar del marcador. Tot i així, el Malgrat es mantingué viu a base de triples i dels seus encerts a la línea de tirs lliures. Amb tot, el descans arribà amb el resultat favorable al Verges de 32-31.
Amb un ambient realment impressionant a la grada, començà la segona meitat, on per fi el Verges marxà del marcador i aconseguí una diferència de 10 punts respecte el seu rival. Però els locals no saberen controlar el partit i mantenir aquesta diferència. Per contra, la veterania i altra vegada els triples, mantingueren vius els visitants en tot moment, arribant a la fi del tercer quart amb un resultat de 48-47.
L'últim quart era el decisiu. Qui tingués el cap més fred, qui tingués més encert de cara a cistella, qui estés més concentrat... s'enduria el partit. I aquests foren el Malgrat. El Verges tingué les seves opcions durant tot el quart, però errà molts tirs lliures, cosa que els visitants no. A més, amb empat al marcador a falta de tres minuts, el número 14 visitant ("toma otro") va clavar un triple que gairebé sentenciava el partit. El Verges ho va intentar fins a l'últim segon, però no hi fou possible. El Malgrat es convertia així en la bèstia negre del Verges aquesta temporada, derrotant-lo en tres ocasions. El resultat final fou 65-68.
Molta esportivitat, gran partit de bàsquet per l'espectador, i altra vegada, molt bon ambient a la grada. Ara toca pensar en el proper partit a l'Escala. Serà molt important gunyar-lo per seguir aspirant a pujar de categoria. Ànims Verges, cal continuar treballant!