dijous, 19 de març del 2009

Victòria molt important davant d'un rival directe.

El Verges visitava la pista del Vilanova de Palafolls amb la intenció de donar un cop d'efecte a la classificació. Els jugadors vergelitans eren conscients de la importància del matx i van sortir molt concentrats en el partit. Davant tenien un Vilanova en hores baixes, i que volia recuperar-se de les darreres derrotes patides. Per tant, la victòria no seria fàcil.
El primer quart va començar amb molta igualtat, i amb uns jugadors locals molt enxufats des de la línia exterior. Per contra, el joc interior del Verges (que en principi era la nostra arma) no va estar gens fi. El resultat d'aquest primer període va ser de 15 - 14.
En el segon període les coses es van posar molt difícil pels de Verges al veure com un dels seus jugadors es carregava amb 4 faltes personals i l'entrenador es veia obligat a substtuir-lo. La poca intensitat en la defensa vergelitana i els continus errors en atac, van fer que s'arribés al descans amb el clar resultat favorable als locals de 24 - 19.
Estava clar que si es volia guanyar aquell partit, l'equip de Verges havia de mentalitzar-se que calia un altre ritme. I que per fer-ho, calia fer un gran tercer quart. I realment va ser en el tercer període quan els jugadors del C.B.Verges es posaren el mono de treball i començaren a imposar el seu ritme de joc. Un gran encert de tots els seus jugadors permeteren retallar les diferències en el marcador i deixar un resultat favorable al Verges: 35 - 37.
Per tant, s'arribava a l'últim i darrer quart amb opcions pels dos equips. I la veritat que a l'inici dels últims 10 minuts, les coses no pintaven massa bé. Però amb una impecable zona 3-2, els visitants asfixiaren al Vilanova, que no va trobar en cap moment recursos per atacar-la. Un triple de Sabater a falta de tres minuts pel final, donava tranquilitat a un Verges que es va dedicar a controlar el partit i a incrementar, a mesura del possible, la diferència en el marcador.
Al final, victòria molt important (44 - 55) d'un Verges que es manté viu a les posicions capdavanteres. La pròxima jornada, els vergelitans rebran la visita del líder, invicte fins al moment.