dimarts, 6 de maig del 2008

Gran treball d'equip i primera victòria!

Amb les grades plenes a vessar, el Verges i l'Escala B s'enfrontaven de nou, en un derbi que es preveia apassionant. Els dos equips necessitaven la victòria si no volien perdre el rumb dels play-off finals, ja que en la primera jornada van caure derrotats. Els locals arribaven al matx amb algun dit trencat, unes dècimes de febre... però ningú se'l va voler perdre.
El partit s'inicià amb alternatives en el marcador; defenses individuals, dos equips alts a la pista i molta igualtat. A mesura que transcorria el primer quart però, el Verges es va trobar més a gust a la pista i anà imposant-se a la defensa escalenca. Finalitzava el període amb el resultat de 16-13.
En el segon quart, el Verges es col·locà amb defensa zonal per intentar sorprendre a l'Escala. I la jugada els va sortir bé, perquè els locals aconseguiren encarrilar una sèrie de contraactacs que foren decisius. A més, alguns jugadors escalencs es van descentrar força i es van carregar de faltes en pocs minuts. Amb un bona defensa, dominants en la pintura i impecables en el contraatac, els vergelitans arribaren al descans amb el resultat de 43-30.
Calia una reacció per part dels vistants si volien entrar de nou en el partit. Conscient d'això, el Verges sortí molt concentrat a la pista, disposat a no deixar escapar un partit que se li havia posat de cara. I així fou; una gran defensa local neutralitzà l'atac escalenc i va permetre que el Verges ampliés la diferència al marcador fins a 23 punts. Un tercer quart plàcid pels vergelitans que acabà amb el resultat de 62-45. La victòria local es començava a palpar.
En l'últim quart, l'entrenador del Verges ordenà als seus jugadors que sortissin a controlar un partit que ja no podia escapar-se. Sota la direcció de Fortià i Auquer, i amb la magistral actuació ofensiva de Martí, els jugadors vergelitans mantingueren la diferència al marcador i d'aquesta manera, aconseguiren una victòria molt important de cares a les aspiracions de l'equip. El resultat final fou 72-52.
Cal destacar l'actuació del visitant Capella, que en tot moment va ser un maldecap per la defensa vergelitana. Per part local, molt bon treball d'equip, ben dirigit des de la banqueta i ,en tot moment, recolzats pel seu públic.
La setmana vinent l'equip juga a Castelló. De llarg, el partit més difícil i trascendental fins ara. Molta sort!