dimarts, 15 d’abril del 2008

Agònica victòria del C.B.Verges al camp del cuer, l’Hostalric.

El club vergelità visitava, després del gran triomf a camp del líder, al cuer de la classificació, l’Hostalric. I qui es pensi que va ser un partit fàcil, va molt equivocat. El matx s’inicià enmig d’un ambient fred i amb moltes errades per part dels dos equips. Un Verges massa relaxat, no deixà d’acumular atacs dolents i errors molt infantils en defensa. Aquest Verges no s’assemblava gens ni mica al que va sortir victoriós de la pista del Malgrat. I fruit d’això, ja en el primer quart es notava que seria un partit difícil (12 – 15). Al segon quart, els visitants, amb tots els seus efectius a la pista, es veié incapaç de centrar-se i veié com l’Hostalric el superava en el marcador, arribant al descans amb els resultat de 26 – 24.

Començava la segona part i el C.B.Verges havia de reaccionar si no volia perdre el rumb del partit, i de retruc, el de la lliga. I així fou; els visitants sortiren a la pista a deixar-se la pell i finalitzaren el període amb una avantatge considerable, gràcies a un triple de Sabater al límit del temps (39 – 45). El darrer quart havia de decidir quin dels dos equips es mostrava més fi en els moments importants. Però lluny d’això, el protagonista en aquest moment fou l’àrbitre del partit. Quan el resultat era de clar color visitant, l’àrbitre perjudicà el C.B.Verges de manera escandalosa, no sancionant faltes claríssimes dels jugadors d’Hostalric. Davant les protestes de la banqueta i públic visitant, l’àrbitre va perdre els papers i va xiular dues tècniques (una a Martí i l’altra a la banqueta) que van posar als locals amb opcions a la victòria. A falta de 20 segons per finalitzar el partit, l’Hostalric s’avançà al marcador (59 – 58). Quan tot semblava perdut, Martí va treure ràpidament de fons, i féu una passada de camp a camp a Sabater, que va ser desviada per un pivot local. Jugada assajada de fons, i Sabater rep una falta i, per tant, la possibilitat d’anotar els dos tirs lliures i endur-se la victòria. El pivot del Verges fallà el primer, però transformà el segon, anant així a la pròrroga (59 – 59).

Arribava el moment de demostrar la fortalesa anímica de l’equip, i així va ser. El Verges s’endugué el partit, evitant cap mena d’acció que el pogués perjudicar. Així doncs, després d’un partit realment difícil, el Verges aconseguí una importantíssima victòria que el mantenia viu a la lliga. Resultat final de 65 – 75.

Anotacions: Martí 12, Auquer, Parals 2, Manich 8, Serra 11, Resta 7, Sapena 5, Fortià 10, Ferrer 2, Bellapart, Sabater 18.